Het is er niet ineens, het wordt wel ineens heel groot. Let op. Niet groot gemáákt! Het is ineens heel groot aanwezig.   Het was er (wellicht) altijd al. Maar de normen van ons en vele volken waren nog gegrond in de gebruiksaanwijzing van de Schepper.

Hij kende je al voor je werd geboren en gaf jou Zijn eeuwige identiteit. Psalm 139 zegt: “Uw ogen zagen mijn vormeloos begin.”  Toen nog geen enkele dag bestond bestond jij al.

Nu weten veel mensen van geen Schepper meer. De schepping, daar knielen we voor en die vereren we. Met offers voor onze grote schuld aan “moeder Gaia”.  We belijden en worden nooit vergeven. Zij vraagt altijd meer! En zet de wereld ondersteboven. Wat kwaad was wordt goed en omgekeerd.  Of het nu om stikstof, CO2, natuurbeheer of mensenkennis gaat. Volgens de Bijbel (Romeinen 1) worden we dan ‘overgegeven’ aan ons onvruchtbare, verwerpelijke denken. Precies wat we wilden toch?

Zo ook met identiteit. Man en vrouw schiep Hij hen. Maar dat wordt niet meer erkend. Allerlei soorten ‘bracht de aarde voort’. En meer en meer zeggen we het de Franse revolutie na: ”Ni Dieu, Ni maître”. Vrijheid! Gelijkheid! …Broederschap? Niet echt meer, dat was nog teveel geworteld in de christelijke natuur.

We zijn allemaal uniek en kiezen zélf onze identiteit.   God zei ooit ”Je moet het je kinderen inprenten, daarover spreken, in huis, onderweg en voor het slapen gaan (Deuterenomium 6:6)” Dat wordt nu als indoctrinatie gezien. En als indoctrinatie na-ge-aapt.  Luther noemde de duivel de aap van God. Sinds we allemaal denken menselijke apen te zijn zijn we aan de demonen overgeleverd.

Wat zijn drag queens? Verkleedde mensen. Waarom? Ze waren er altijd al. Verkleedpartijtjes. Wat is daar nu mis mee.  Onschuldig kinderspel. Zo gebruikt de ‘oude slang (de duivel) het ook vandaag.

Het wordt zo geformuleerd:

“Wat wel duidelijk is, is dat de harde grenzen tussen geslachten en geaardheid vervagen in de dragwereld. Zoals één van de deelnemers uit onze enquête het zelf verwoordde: “We’re DRAG: Destroying Rules About Gender!” Volgens drag queens zelf is er dus een duidelijk onderscheid tussen drag queen en transseksueel zijn. Drag queens worden wel vaak gelinkt aan de LHBTQIA+ gemeenschap. Of een drag zich hier onderdeel van voelt, hangt dan vooral af van de vraag hoe diegene zichzelf identificeert: man, vrouw of non-binair en hetero-, homo- of biseksueel.”

Het wordt onze (klein)kinderen ingeprent. God wordt na-ge-aapt.  God wist wat Hij zei en het was dé manier om onze kinderen bij Hem en Zijn Woord te houden.  Hetzelfde is dé manier om onze kinderen elke identiteit te ontnemen. Ze onzeker te maken over wie ze zijn. Nee, niet alleen één verkleedpartijtje. Maar in huis, op Netflix, op journaal, onderweg, in de ochtend, bij het slapen gaan. Het is overal aanwezig!

Er is maar één oplossing: “Vreest God en houdt Zijn geboden, want dat betaamt álle mensen” (Prediker 12:13)

Dit artikel is met toestemming overgenomen van dezedagen.com

Auteur: Simon van Groningen

Vergelijkbare berichten