Wie ik ben

Stel jezelf voor in een paar zinnen.

Mijn vrouw Henriëtte en ik wonen in een klein landelijk dorpje in Noord-Holland: De Weere. Onze drie kinderen – Ruben, Debora en Anna – zijn inmiddels het huis uit. We hebben (2022) drie kleinkinderen, de vierde is op komst. Dit zien we als een grote zegen; opa zijn is één van de mooiste dingen op aarde!

In het dagelijkse leven heb ik een autorijschool; leg dus heel wat kilometers per dag af.

Ik ben met de Bijbel opgegroeid in een christelijk gezin. Zekerheid van het geloof kreeg ik op 10-11 jarige leeftijd in het jongenskamp in Doetinchem. Kort daarna – ik was 12 – heb ik mij heel bewust laten dopen. Vanaf jonge leeftijd, hoewel er ook wel fasen in mijn leven waren waarin het minder was, heb ik altijd de Bijbel bestudeerd.

Wie is een bijbels voorbeeld voor je, naast de Heere Jezus zelf + korte toelichting

Nehemia is een man die ik zeer boeiend vind. Een man die het welzijn van Jeruzalem en de tempel na aan het hart lag. Ondanks een lauwe houding bij het volk hield hij stand, en wat een zegen vloeit er voort uit de inzet en toewijding van deze éne man!

Wat vind jij een belangrijk principe uit de Bijbel?

“De heiligheid is een sieraad voor Uw huis” (Ps 93:5). We hebben anno 2022 de heiligheid van God uit het oog verloren. Terwijl God naast Liefde óók Licht is. Ik zou met Jz 1:7 willen zeggen: “…Wijk daar niet van af, naar rechts of naar links, opdat u verstandig zult handelen overal waar u gaat.” Een éénzijdige benadering geeft altijd scheefgroei.

Wat is een van je favoriete Bijbelpassages + waarom?

Dat is een moeilijke vraag. Ik heb er vele. De geschiedenis van David en Goliath (1Sm 17) spreekt mij altijd zeer aan. Dat is ook vanwege de mooie lessen die hierin zitten. Qua diepgang en inhoud Jh 17 en Ef 1-3 denk ik toch wel, maar nogmaals er zijn zo veel mooie passages!

Wat is je hoop of verlangen voor kerkelijk/christelijk Nederland?

In Jh 17 spreekt de Heer 3x over éénheid (vs 11,21,22). Díe eenheid is een feit. Maar als mensen hebben we er een ‘Laodicea’ van gemaakt… niet heet of koud (Op 3:16). Het is mijn gebed dat er weer ‘hitte’ komt: een werkelijk verlangen om de Heer te volgen en te dienen volgens het getuigenis van Johannes de doper… “Hij moet meer, maar ik minder worden” (Jh 3:30).

Jh 4 zegt: “De Vader zoekt zulke personen die Hem aanbidden” (vs 23). Aanbidden is niet heel druk zijn met van alles, maar onder de indruk komen in alle stilte en rust van de grootheid en majesteit van God, de héilige God Die uit liefde Zijn Zoon gaf om onheilige mensen toch in Zijn heilige nabijheid te kunnen brengen. Dan denken we niet aan ons, maar aan Hém!

Zijn er hobby’s of andere interesses die je bezighouden?

Mijn vrije tijd is spaarzaam. Naast het ‘gewone’ werk, het gezin etc. probeer ik zoveel mogelijk uurtjes in de avonden met Gods Woord bezig te zijn. Daarnaast houd ik van de natuur. Als je bedenkt dat die nu onder de vloek van de zonde ligt, wat was die dan in z’n oorspronkelijk staat schitterend. Een paar keer per jaar probeer ik nog een mooie toertocht te maken op mijn motor. Daar kan ik ontzettend van genieten. Rustig door onbekend gebied onder de indruk komen van Gods schepping.

Heb je een eigen website? Laat het ons weten en wij plaatsen een link op je eigen sprekers pagina.

Mijn zakelijke website is: www.geertsmarijschool.nl. Daarnaast ben ik bezig om een website op zetten met Bijbelstudie-materiaal. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit slechts langzaam vordert. De site zal onder www.bijbelseleer.nl t.z.t. te vinden zijn. Onder ‘Bijbelseleer’ plaats ik wel af en toe videos op Youtube, waarvan de meeste overigens ook via Bijbelse Bron te zien zijn.

Ontdek

Studies van Tinus