Bijbelse Bron Themadag Ermelo

Bijbelse Bron organiseert op diverse locaties in Nederland themadagen en conferenties. Door deze themadagen willen we de Gemeente van de Heer Jezus bemoedigen en aansporen om vast te houden en standvastig te blijven. Ondanks wat er gebeurt om ons heen zowel in de kerk als in de wereld mogen wij vol verlangen uitzien naar de Gezegende Hoop, de Heer Jezus Christus die binnenkort komen zal voor Zijn gemeente.

De themadagen zijn dagen van ontmoeting, verdieping en verbinding.  Deelname is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Aanmelden is noodzakelijk.

Het thema voor deze dag is: ‘Maak werk van de Kerk’

Tijdens deze themadag spreken:

Spreker: Erik Bruinenberg | ‘Wat is de kerk’

Er zijn heel veel nuttige aanverwante onderwerpen m.b.t. de Gemeente van God.  Een helikopterview of adelaarsview van ‘De Kerk’ is nuttig om het rechte spoor te houden met het nadenken over het rijke onderwerp: ‘De kerk’. Wat is de Kerk? Of wie is de Kerk? Het ontstaan van de Kerk, haar roeping en toekomst zijn o.a. vragen waarover wij na willen denken op deze conferentiedag. Wat is een gezonde Kerk? Hoe ziet die eruit? Dit zijn uiterst relevante vragen voor de tijd waarin wij leven. Laat ons onder de indruk komen van Gods werk in/met de Kerk!

Spreker: Dirk Jan Janssen | ‘Gods werk in de kerk’

De gemeente van God is de expressie van Zijn Zoon op aarde. De uitdrukking ‘lichaam van Christus’ verwijst hiernaar. Doordat de Heilige Geest in de gemeente woont is de kracht aanwezig om deze roeping te verwerkelijken. Waarom gaat dit dan toch vaak nog gebrekkig en welke Bijbelse oplossingen zijn er om te schijnen als lichten op deze wereld? 

.”

Datum

25 mei 2024

Tijd

09:30 - 15:00

Locatie

De Opstandingskerk
Slangenkamp 2-4, 3853 HM Ermelo
Categorie

Organisator

Bijbelse Bron