Waar gaat deze studie over

 

Over de Persoon en het werk van de Heilige Geest is de laatste tijd veel te doen. Men zoekt in verschillende kringen naar vernieuwing door de nadruk te leggen op wat de Heilige Geest kan doen in de levens van mensen. De vraag is of hierbij niet de balans uit het oog wordt verloren die het Woord van God aangeeft.

Wat is een Bijbels evenwicht in de dingen die de Heilige Geest betreffen? Moeten wij ons uitstrekken naar 'meer' van de Geest? Of moeten we leren op te groeien in de genade en de kennis van onze Heer en Heiland, Jezus Christus? Wat zijn de gaven van de Geest? Moeten alle gelovigen al deze gaven nastreven? Wat is tongentaal? Hoe wordt je geleid door de Geest?
Al deze vragen en meer komen aan bod. Daarbij is de Bijbel uitgangspunt.
Ik geloof dat gezond en evenwichtig onderwijs over deze dingen ons bewaart voor uitglijders en teleurstellingen.

Aanbevolen boeken over dit onderwerp

Dirk-Jan Jansen (spreker)

Dirk-Jan is Bijbel leraar en spreker met hart voor Jezus. Vanuit een roeping verkondigt Dirk-Jan Gods woord vanuit de Bijbel. Dirk-Jan is er van overtuigd dat, hoewel de Bijbel is geschreven door mensen, dat het de Geest van God is die de woorden heeft geïnspireerd. Dit betekent dat de woorden van de Bijbel, in hun oorspronkelijk talen, foutloos zijn overgeleverd. De Bijbel is de enige bron van volmaakte openbaring voor de mens over God.

Related Sermons

De Heilige Geest voor dagelijkse kracht

Dirk-Jan Jansen / October 31, 2019

De Heilige Geest in de gemeente

Dirk-Jan Jansen / October 3, 2019

De Heilige Geest en misleiding

Dirk-Jan Jansen / November 28, 2019