Bijbel en oorsprong – Het leven is geschapen – volgens de Bijbel

Bouw jij met ons mee?

Voor het maken van deze studies zijn wij afhankelijk van giften. Jouw bijdrage maakt een wezenlijk verschil en helpt om verschillende generaties Bijbelgetrouw onderwijs te geven. Bouw jij met ons mee?

Waar gaat deze studie over

Deze video is het eerste deel van vierdelige studie Bijbel & Oorsprong. Kees Fieggen behandelt met ons de volgende sub thema’s

  1. Het leven is geschapen volgens de Bijbel.
  2. Het leven is ontworpen volgens de wetenschap.
  3. Adam & Christus – wie is de mens.
  4. Adam & Christus – waarom Genesis letterlijk lezen.

Het leven is geschapen – Bijbel en wetenschap getuigen daarvan

Wie goed kijkt naar een levende cel of hoe een plant of een paard in elkaar zit, komt onder de indruk van de complexiteit van het leven. Er is alle reden om aan te nemen dat het waar is wat de Bijbel zegt: het leven is geschapen. In deze eerste video gaan wij kijken naar wat de Bijbel over de schepping zegt en ook naar wat er wetenschappelijk over te zeggen valt – in het kort, want het is een groot onderwerp!

Over Kees Fieggen

Na een studie Milieuhygiene in Wageningen heb ik 41 jaar lang lesgegeven in biologie en natuurwetenschappen. Daarnaast heb ik me intensief beziggehouden met de studie van Gods Woord. Op beide terreinen houd ik af en toe lezingen en publiceer ik artikelen (in Focus op de Bijbel en op Logos.nl) en enkele boeken. 

Andere studies die we graag onder de aandacht brengen