Die verzuchting heb ik de laatste maanden al een aantal keren gehoord. En weet je, ik verbaas me daar enorm over. Ja, het is zeker fijn dat er weer even dingen kunnen, daar geniet ik ook van. Maar naar mijn mening is het helemaal niet ‘weer normaal’ en gaat het dat ook nooit meer worden.

Ik ga me in deze post heel kwetsbaar opstellen en hoop daar niet (weer) op afgerekend te worden. Ik geef alleen mijn mening en ervaring en bedoel dat absoluut niet kwetsend, beschuldigend of belerend naar jou.

De afgelopen 2 jaar heb ik ontdekt hoe snel mensen, door het inzetten en aanjagen van angst, gemanipuleerd kunnen worden. Zelfs mensen van wie ik dat nooit had verwacht, van wie ik dacht dat ze, voordat ze ergens aan gehoorzamen, zichzelf eerst grondig in de materie zouden verdiepen. Maar dat was het eerste, wat me zeer verbaasde, dat dat niet gebeurde. Men deed simpelweg wat de overheid opdroeg, zelfs al was het experimenteel (💉) en/of was de werkzaamheid (💉😷⬅️1,5m➡️) allesbehalve bewezen.

Het tweede, waar ik onaangenaam door verrast werd, was dat je, als je je mening over de middelen/maatregelen niet onder stoelen of banken stak, zonder pardon aan de kant werd gezet, een denigrerende bijnaam kreeg en/of gezien werd als fan van deze of gene. Ik kende Nederland/de Nederlanders tot dan toe als een tolerant land en tolerante mensen, maar ineens bleek dat, als je inging tegen het narratief van de overheid, dat niet meer zo te zijn. Niet alleen de 1,5m maar ook je mening, afwijkend van dat narratief, zorgde voor afstand. 

Het derde, wat me erg geraakt heeft, was de snelle instemming van het overgrote deel van gemeenten om de deuren van de kerk te sluiten. Als er iets nodig is in moeilijke tijden -en daar mag je de coronaperiode incl. lockdowns wel onder scharen- dan is het het bijeenkomen als gemeente en het elkaar, als broers en zussen in Christus, steunen. Zoals Hebreeën 10 vers 25 zegt: ‘En laat ons onze onderlinge bijeenkomst niet nalaten, gelijk sommigen de gewoonte hebben, maar elkander vermanen; en dat zoveel te meer, als gij ziet, dat de dag nadert.’ Helaas bleek het tegendeel te gebeuren: de deuren van de meeste kerken gingen dicht en na de lockdown werd bij bezoeken van de diensten afstand houden en het mondmasker verplicht; het mondmasker, waarvan inmiddels allang bekend is dat het niet helpt tegen overdracht van het virus, maar -de woorden van minister de Jonge- gebruikt werd om gedrag te controleren. Het mondmasker, dat mensen anoniem en monddood maakt.

En tenslotte kwam, als klap op de vuurpijl, het vierde: de fysieke uitsluiting vanwege die vermaledijde QR-code. Eerst dacht ik nog: hier gaan de Nederlanders -ik houd het even algemeen- niet mee akkoord, die gaan die QR-code links laten liggen en niet meewerken aan het uitsluiten van een deel van hun familie, vrienden, kennissen en/of buren, het verleden heeft immers laten zien dat uitsluiting nooit positief uitpakt?! Helaas, dat bleek een bijzonder pijnlijke misrekening…. Het merendeel ging zonder enig probleem weer lekker uit eten, naar het zwembad, op reis etc.etc. Hondjes op het terras: ok; mensen zonder QR: helaas. Zelfs bij een aantal gemeenten ging men zover, dat de QR-code vereist werd om de dienst bij te mogen wonen.

Bizar om dat mee te maken, je ‘minder dan’  en ‘outcast’ te voelen. “Tsja,” zei men, “daar heb je zelf voor gekozen.” Huh 🤔😳?! 

Welke keuze ook, niemand zou daarvoor veroordeeld, beschuldigd of uitgesloten  moeten worden omdat die aan een ieder zelf is, zo werd het immers gebracht en is het toch ook? Ik heb die keuze van mensen ook altijd gerespecteerd, al heb ik me wel ernstige zorgen gemaakt (en nog) over mogelijke bijwerkingen van de 💉 en die, misschien soms wat ongenuanceerd maar steeds bedoeld als waarschuwing, geuit.

En dan is nu alles ‘weer normaal’. 

Maar in mij is iets stuk gegaan, beschadigd, dat nooit meer normaal wordt. Relaties zijn stuk gegaan, beschadigd en die worden ook nooit meer normaal. Mijn geloof en vertrouwen in de mensheid, in medemenselijkheid, in de overheid en in gelijke rechten voor iedereen is onherstelbaar beschadigd. Dus alles ‘weer normaal’ zoals voor 2020? Nee, iig voor mij nooit meer 💔

Inmiddels lopen de besmettingscijfers weer op en wordt alweer begonnen met 😷 en boester💉nr. zoveel, het CTB staat nog steeds in de wacht en als dat ’em niet wordt: de digitale EU pas is bijna klaar voor gebruik. Voor mij komt dit totaal niet onverwacht, maar voor velen blijkbaar wel, want hoe vaak ik ook niet heb gehoord: “Ik ga ervan uit dat dat hele coronagedoe nu wel voorbij is.” Inmiddels houd ik me dan maar op de vlakte, ik ben de discussies moe en wie niet horen wil…..

Maar ik voorspel wel dat binnen niet al te lange tijd het circus weer van voren af aan begint, we allemaal weer 😷 moeten dragen, onze handen stuk moeten wassen -of nee, dat mag niet meer vanwege teveel waterverbruik 🤔-, dat je zonder recente 💉 geen toegangspasje krijgt en dat deze keer testen geen respijt meer geeft.

De hartkwalen, hartstilstanden, myocarditis, oogaandoeningen, hersenbloedingen, autoimmuunziekten, bloedproppen, netel- en gordelroos gevallen, terugkomende soorten kanker, menstruatie-stoornissen en valpartijen zijn niet van de lucht, maar uiteraard worden die niet gelinkt aan de 💉 tenzij het Lareb of de fabrikanten er echt niet meer onderuit kunnen.

Ook corona blijft veelvuldig voorkomen bij mensen met 💉 en degenen die ik ken, kregen het even vaak en waren er even ziek of zelfs zieker van dan bekenden zonder 💉 Kortom, die steek werkt allesbehalve goed, maar je kunt er wel van alles aan overhouden.

Inmiddels is het zover dat het WHO bepaalt, welke maatregelen landen moeten nemen tijdens een pandemie. En dan hebben we ook nog ene meneer Klaus Schwab van het WEF, het World Economic Forum. Hij stuurt aan op een wereldregering (voorgesteld door Agenda 2030 van de VN en the Great Reset van het WEF) en heeft enorme invloed op wereldregeringen. Bij het WEF zijn ze groot voorstander van het transhumanisme, het combineren van mens en machine en ze erkennen God niet als hoogste macht. Ter illustratie een aantal uitspraken van Yuval Noah Harari, Joods historicus, filosoof, belangrijkste adviseur en rechterhand van Klaus Schwab en bewierookt door invloedrijke mensen als Barack Obama, Bill Gates en Mark Zuckerberg (om er maar een paar te noemen):

“Geschiedenis begon, toen mensen goden uitvonden en zal eindigen als mensen goden worden.”

“We hoeven niet te wachten tot Jezus Christus terugkomt om de dood te overwinnen. Dat kunnen een stelletje mafkezen in het laboratorium ook wel.”

“De enige dingen, die God heeft weten te creëren, zijn organische wezens. Wij proberen nu niet-organische levensvormen te creëren. Als het ons lukt -en er is een zeer goede kans dat we dat zullen doen- dan zullen we zeer binnenkort de God van de Bijbel voorbijgaan.”

“God is dood, het duurt alleen even voordat we van het Lichaam af zijn.”

Velen binnen onze overheid en ons koningshuis onderhouden nauwe banden met het WEF, Mark Rutte wordt, samen met Justin Trudeau (Canada), zelfs 1 van de ‘golden pin-up boys van Klaus Schwab’ genoemd.

Na dit gelezen te hebben, begrijp je vast wel dat ik niet veel hoop heb dat alles weer ‘normaal’ wordt en  blijft. Ik hoop echt dat ik het mis heb, ik hoop dat  meer mensen inmiddels hun 👀 open hebben, ik hoop dat……maar ik ben er bij lange na niet zeker van. We gaan het meemaken.

Nogmaals: denk niet dat ik dit artikel gebruik om met een beschuldigende vinger naar wie dan ook te wijzen, absoluut niet. Ik hoop alleen dat dit tot nadenken stemt als er weer dingen van ons worden gevraagd. Dat iemand met een andere mening dan ook gerespecteerd wordt en niet weer weggezet en uitgejouwd wordt als ‘wappie’……of zelfs uitgesloten wordt van het sociale leven.

Ik ben dolgelukkig en intens dankbaar dat ik mijn geloof heb, anders zou ik het denk ik niet nog een keer volhouden. Maar met mijn Jezus spring ik over een muur en aan Zijn hand hoef ik nooit bang of eenzaam te zijn. Ik voel me allang geen Nederlands of Europees staatsburger meer, ik ben een blijmoedig Hemelburger die uitziet naar de ontmoeting met Jezus in de lucht!

Dank U, Heer Jezus, Maranatha 🙏❤️

Met toestemming overgenomen van Ieke Vds

Vergelijkbare berichten