Bijbelse Bron Themadag Ermelo

Bijbelse Bron organiseert op diverse locaties in Nederland themadagen en conferenties.

Door deze themadagen willen we de Gemeente van de Heer Jezus bemoedigen en aansporen om vast te houden en standvastig te blijven. Ondanks wat er gebeurt om ons heen zowel in de kerk als in de wereld mogen wij vol verlangen uitzien naar de Gezegende Hoop, de Heer Jezus Christus die binnenkort komen zal voor Zijn gemeente.

De themadagen zijn dagen van ontmoeting, verdieping en verbinding.  Deelname is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Aanmelden is noodzakelijk.

Het thema voor deze dag is: “Veilig op weg naar het einde?”

Tijdens deze themadag spreken: Armand Gimbrere & Dirk Jan Jansen.

Armand: “Bedrog, of misleiding, lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Daardoor weet je niet meer wat je moet geloven en is neiging groot om er in mee te gaan. Het is niet voor niets een veelvoorkomend onderwerp in de Schriften. Jezus Zelf waarschuwt ons dat, naarmate we dichterbij het einde van de tijd komen, het gevaar om misleid te worden enorm toe zal nemen. We gaan vanuit Gods Woord met elkaar onderzoeken hoe misleiding werkt, welke impact dit kan hebben op ons leven en hoe we ons er tegen kunnen wapenen”. 

Dirk Jan: “Er is veel misleiding in deze wereld, vooral op het christelijke ‘erf’. Johannes schrijft dat misleiders van de gemeente uit zijn gegaan, maar niet werkelijk tot de gemeente behoren (1Joh.2:19). Paulus schrijft dat boze mensen en bedriegers van kwaad tot erger zullen voortgaan (2tim.3:13). Toch is de allerergste vorm van misleiding datgene waar Judas in zijn brief voor waarschuwt. We gaan dit in detail bekijken. Wat is dat voor een misleiding, welke kenmerken dragen deze misleiders en hoe kunnen wij hiertegen bestand zijn”.

.”

Datum

20 jan 2024
Verlopen!

Tijd

09:30 - 15:00

Locatie

De Opstandingskerk
Slangenkamp 2-4, 3853 HM Ermelo
Categorie

Organisator

Bijbelse Bron